Poligon za tjelesnu aktivnost školske djece

Djeca su danas sve manje tjelesno aktivna zbog sjedilačkog načina života, što ima velike posljedice na zdravlje. Važno je stoga od najranije dobi utjecati na aktivnost djece, a upravo se u razdoblju od 1. do 4. razreda osnovne škole najveći broj djece prvi put susreće s organiziranim tjelesnim vježbanjem.

Mnoge osnovne škole u Republici Hrvatskoj ne zadovoljavaju osnovne tehničke, materijalne i prostorne uvjete (nedostatak ili ograničena mogućnost korištenja sportske dvorane), te iz tog razloga nemaju mogućnost provedbe planirane i zakonom propisane nastave Tjelesne i zdravstvene kulture.

poligon za tjelesnu aktivnost

 

Projekt Poligon za tjelesnu aktivnost školske djece je osmišljen da bi pomogao u provedbi nastave Tjelesne i zdravstvene kulture u osnovnim školama koje su u takvoj situaciji i tako osigurao održavanje i promicanje zdravlja i tjelesne aktivnosti.

Poligon nije zamjena za nastavu Tjelesne i zdravstvene kulture, nego višenamjenski skup kinezioloških pomagala koji pomaže učiteljima i nastavnicima u ostvarivanju ciljeva i zadaća propisanih nacionalnim planom i programom na kreativan, djeci prihvatljiv i zanimljiv način.

 

Preuzmi priručnik Poligon za tjelesnu aktivnost školske djece